Om oss och stipendiet

stipendiet

Föreningen Svensk Hemslöjd har instiftat ett stipendium för studenter och de som nyligen avslutat sina konstnärliga studier. Vi letar efter framtidens slöjdare, formgivare eller konsthantverkare och söker personer som vill skapa nya traditioner med oss. Material, metoder eller tekniker är valfritt.

I utmärkelsen Årets förnyare ingår:

• Ett stipendium på 5 000 kronor
  • Ett mentorskap; du får under ett halvår stöd och rådgivning kring din produktutveckling
  • En utställningsplats i vår butik, Svensk Hemslöjd, Norrlandsgatan, Stockholm

Så här ansöker du:

• Välj ut ett av dina arbeten.
  • Skicka bilder på verket och berätta om det i text (max en A4) samt skicka med kontaktuppgifter
  • Mejla en ansökan till stipendium@svenskhemslojd.org
  • För att ansöka behöver du vara medlem i föreningen – se nedan
  • Sista ansökningsdag är 15 juni 2019.

BLI STUDENTMEDLEM FÖR ATT SÖKA VÅR UTMÄRKELSE

Swisha 125 kronor till 123 340 78 89. Ange Årets förnyare som meddelande tillsammans med ditt namn. Medlemskapet gäller i ett år. Utöver möjligheten att söka våra stipendier så får du som medlem nyhetsbrev, slöjd­spaningar, inbjudningar till våra aktiviteter och 10 % på dina köp i butiken Svensk Hemslöjd.

Vill du bli ordinarie medlem?

Det kostar 275 kronor per år att vara ordinarie medlem i Föreningen för Svensk Hemslöjd. Du är då med och stödjer det kulturarv som vi värnar om. Vi erbjuder ett antal aktiviteter varje år, föreläsningar, workshops och vernissage av intressanta utställningar och evenemang i butiken.
Det som ingår i stipendiet