Jennie Jakobsson är Årets förnyare 2019!

Hurra och grattis! Årets förnyare 2019 är utsedda!
Föreningen för Svensk Hemslöjd har nu valt ut stipendiat! Vi säger stort grattis till Jennie Jakobsson, som är utsedd till Årets förnyare 2019 med sitt verk Margot & Margot – en jacka i spetssöm av pärlgarn, gjord i tovad lammull. Detta är hennes examensarbete från Handarbetets Vänner. Hon får utmärkelsen med följande motivering:

Spetssömmens ”stygn i luften” blir i Jennie Jakobssons tappning vackra delar i en mycket elegant helhet. Med sin jacka i tovad lammull har hon utforskat och förnyat materialen. Det är ett hantverksskickligt experiment med ull, skala, komposition och stygn. Själv kallar hon det sheep and chic, vi vill kalla det couture craft. Med jackan Margot & Margot blir Jennie Jakobsson Årets förnyare 2019.
Följ henne på Insta @jenniejakobsson.textil_form

Vi delar också ut två hedersomnämnanden och ett Butikens val:
Per Norén får ett hedersomnämnanande för sin välarbetade krympburk, han är även Butikens val för samma fantastiska burk.
Följ honom på Insta @spangossen

Julia Kalthoff får ett hedersomnämnande för sina välgjorda täljyxor. Följ henne på Insta @kalthoffaxes

Välkommen till stipendieutdelning och vernissage för Årets förnyare 2019 torsdag 10 oktober 18.00 på Svensk Hemslöjd.